Home // diari // 2 de febrer de 1944

2 de febrer de 1944

Dimecres:

En el Reich:

La USAAF va bombardejar les instal·lacions de llançament de míssils V-1 a Saint Pol amb 110 bombarders, dels quals tres no varen tornar a les seves bases.

En el front oriental:

Els soldats soviètics varen avançar cap al riu Olchanka. El 1º Front Ucraïnès va alliberar les ciutats de Luzk i Rovno.

A la Unió Soviètica:

Walther von Seydlitz, amb el suport del general Melnikov del NKVD, va demanar sense èxit en un memoràndum la formació d’un cos de 30.000 voluntaris alemanys compost dels presoners de guerra per combatre juntament amb els soviètics.

A Itàlia:

Els alemanys varen continuar obligant a recular a les dues puntes ofensives aliades per després engegar una potent contraofensiva. A més, la Wehrmacht es va llançar a l’atac a Cassino, obligant als nord-americans i francesos a renunciar a part del territori ocupat durant la Primera Batalla de Montecassino. A part, els alemanys varen continuar bombardejant el cap de platja d’Anzio.

En el Pacífic:

A les Illes Marshall, després de dos dies de lluita, la 4º Divisió de Marina va ocupar les illes adjacents de Roi i Namur. En canvi, els japonesos es varen fer durs a Kwajalein, on inclús disposaven d’una tanqueta.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: