Home // diari // 31 de gener de 1944

31 de gener de 1944

Dilluns:

En el front oriental:

En el sector nord, després de diverses derrotes i la desintegració del 18º Exèrcit, l’Adolf Hitler va destituir al general Kuechler i va encarregar a en Walter Model que posés solució al problema, que anava cada cop més malament. En Model tenia clar el seu objectiu; prohibir una retirada.

En el sector sud, els alemanys es varen veure obligats a retirar-se de l’estratègica localitat ucraïnesa de Nikopol, tot i que ho varen fer sense combatre i practicant la política de terra cremada, que va destruir tots els recursos disponibles.

Aquell dia, el que va ser representant del Partit Nazi a Àustria a principi dels anys 30, en Theodor Habicht, va morir quan lluitava contra els soldats soviètics a Nevel, a la Unió Soviètica.

A Itàlia:

La infanteria d’en Mark Clark va ocupar Caira en el camí cap a Terelle, però els texans de la 36º Divisió no varen poder creuar el riu Ràpid en el front de Montecassino, on la 34º Divisió havia sigut massacrada pocs dies abans. A més, el Cos Expedicionari francès, que tenia més probabilitats de perforar les defenses alemanyes a Mont Belvedere, els seus plans no es varen poder complir després de que el general Alphonse Juin no rebés els reforços que havia demanat. Davant d’aquests contratemps, el primer ministre Winston Churchill es va queixar davant dels caps de l’Estat Major de la campanya italiana perquè considerava que no s’havien aconseguit els objectius establerts, que en gran part es devia per la capacitat de contraatacar dels alemanys. Per la seva part, en Bernard Law Montgomery li va escriure una carta al general de divisió de l’Aire, en Harry Broadhurst, per queixar-se de que des de que havia tornat de l’Àfrica havia estat massa ocupat perquè havia hagut de canviar tots els plans de l’Operació Overlord que havia dissenyat en Dwight D. Eisenhower.

A l’Atlàntic:

Els alemanys varen perdre el U-592 i el U-364.

En el Pacífic:

40.000 soldats nord-americans varen desembarcar a les Illes Marshall, en els atols de Kwajalein, Roi i Namur amb el suport de l’artilleria dels cuirassats Tennesee, Colorado i Maryland, i amb els avions dels portaavions, que varen destruir les obres defensives japoneses i tot tipus d’objectius de les Marshall. Els marines que es varen llançar sobre la base de Kwajalein la varen conquerir després d’una setmana de combats. Els japonesos es varen fer forts en els búnquers i el edificis de formigó al voltant a l’aeroport de l’illa.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: