Home // diari // 25 de gener de 1944

25 de gener de 1944

Dimarts:

En el Reich:

L’Adolf Hitler estava irritat de tal i com estava anant la guerra i ja no sabia a qui donar les culpes de totes les derrotes. Durant aquell dia es va reunir amb el seu ministre de Propaganda, en Joseph Goebbels, per explicar-li que estava molt enfadat amb els seus soldats. Creia que els militars eren uns covards que només s’amagaven quan es tenien que prendre decisions importants i descarregaven totes les seves responsabilitats als polítics com ell. Pensava que els militars l’intentaven obligar a rendir-se davant de l’enemic i que estaven redactant les seves memòries de forma negativa perquè ja no el veien com aquell home que havia de salvar Alemanya, sinó tot el contrari. Durant minuts va continuar acusant als militars d’oportunistes dient que quan les coses anaven bé ells es penjaven les medalles i que quan les coses anaven malament també es penjaven les medalles perquè dirien que ja havien avisat de que les coses anirien malament. Tot i això, li va comentar que la situació militar a Itàlia era positiva i que creia que tot aniria bé. Però en Goebbels no era tant optimista ja que veia que havien patit moltes baixes.


Des de l’hospital de Hohenlychen, Alemanya, on hi estava ingressat el ministre d’Armament i Munició, l’Albert Speer, li va escriure una carta personal a en Hitler per explicar-li que no tenia intenció d’exercir cap activitat política ni durant la guerra ni després, i que considerava que el Ministeri que ocupava era purament un servei de guerra i que tenia el somni de tornar a exercir d’arquitecte, que per ell era molt més important que la política.


A Berlín, davant dels periodistes, el governador Hans Frank va admetre que en el Govern General només quedaven potser 100.000 jueus.


Per simplificar la producció, l’Exèrcit va publicar les seves recomanacions: les armes antitanc havien de passar de 12 tipus a 1; les antiaèries de 10 a 2; l’artilleria de 8 models a 2, i els tancs i altres vehicles de 18 a 7.

En el front oriental:

En el sector sud, amb el suport del Front comandat per en Nikolai Vatutine, el 2º Front de l’l’Ivan Koniev va aconseguir envoltar deu divisions alemanys amb la tàctica del moviment en pinça i va passar a l’ataca pel sud del sortint de Korsum. Els alemanys, sota les ordres d’en Hitler de resistir, varen obtenir importants èxits amb la seva artilleria anticarro com els Stug III.


En el sector nord, els soviètics varen ocupar Krasnogvardejsk provocant greus problemes de provisions al 18º Exèrcit alemany.

A Itàlia:

Tres dies després del desembarcament Aliat a Anzio, els alemanys varen començar a posar resistència a l’avanç Aliat. Els alemanys varen acumular unitats que formaven un anell defensiu al voltant del cap de platja i varen disparar amb la seva artilleria i els seus morters. Per altra banda, mentre els britànics estaven lluitant en el riu Garellano, els francesos varen entrar en acció i varen ocupar el Mont Belvedere, en el costat esquerre de la Línia Gustau, i varen quedar allí aturats davant les defenses alemanyes.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: