Home // diari // 17 de gener de 1944

17 de gener de 1944

Dilluns:

En el Reich:

L’Adolf Hitler va ordenar declarar Àrea de Combat qualsevol zona que ell escollís amb l’obligació per part de les autoritats civils de quedar sota les seves ordres directes.

En el front oriental:

En el sector nord, els soldats soviètics varen alliberar Leningrad.

A Itàlia:

Els britànics, sota les ordres del comandant Mark Clark, varen començar l’ofensiva contra la Línia Gustau a través d’un atac frontal per terra combinat amb un de marítim a la rereguarda alemanya a Anzio amb l’objectiu de vorejar la vall. A la nit, el 10º Cos britànic va començar la primera campanya en el riu Garellano colpejant en el nord-oest, cap a les muntanyes Aurunci i el vall de Liri, per fer-se amb el control de la localitat de Cassino i el monestir benedictí de Montecassino. L’ofensiva va tenir lloc en el sector sud del front per atreure les reserves alemanyes del centre d’Itàlia, i els soldats Aliats varen aconseguir travessar el riu després de durs combats. En resposta, el comandant alemany, el general Heinrich von Vietinghoff, va traslladar dues divisions blindades per contrarestar l’ofensiva.

A l’Atlàntic:

A prop d’Irlanda, el destructor HMS Wanderer i la corbeta HMS Glenarm varen enfonsar al U-377.

En el Pacífic:

Els nord-americans varen tornar a atacar amb els seus bombarders la base japonesa de Rabaul i varen destruir tres embarcacions mercantils. Tot i això, els japonesos un cop més varen resistir i varen destruir 8 Lightning, 1 Hellcat, 1 Corsari, 1 Dauntless i 1 Avenger.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: