Home // diari // 31 de desembre de 1943

31 de desembre de 1943

Divendres:

En el Reich:

L’Adolf Hitler va enviar un missatge al poble alemany per explicar-los que el nou any seria un any dur pels alemanys i que exigiria grans sacrificis. Tot i ser un missatge depriment, el líder alemany va acabar-lo explicant que confiava que superarien els entrebancs amb èxit.

A França, després de la forçada dimissió d’en René Bousquet el 29 de desembre de 1943 com a cap de la policia francesa, en Joseph Darnand el va substituir i es va instal·lar tot sol a les oficines desèrtiques de la direcció general de la policia francesa.

A les afores de París, la 8º Força Aèria nord-americana va atacar en un atac de precisió les instal·lacions de reparació de motors d’aviació de la Hispano Suïssa francesa.

En el front oriental:

Les tropes alemanyes es varen veure obligades a abandonar la recentment conquerida ciutat de Zhytomir perquè els faltaven recursos per aturar la contraofensiva soviètica.

A la Unió Soviètica:

Per iniciativa d’en Iosif Stalin i del Partit Obrer Polonès, el PPR, es va constituir un Consell Nacional per Polònia, el KRN, del qual en va ser nombrat president en Boleaslaw Bierut, que es va declarar representant de tota la coalició de partits democràtics antifeixistes de Polònia.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: