Home // diari // 30 de desembre de 1943

30 de desembre de 1943

Dijous:

En el Reich:

En el quarter general de Rastenburg, Adolf Hitler es va reunir amb el ministre plenipotenciari de Dinamarca Werner Best per parlar de Dinamarca després de que es fes més que evident la dura Resistència danesa. Hitler li va dir que volia que el terror a Dinamarca fos sufocat a través d’un terror encara més gran i va ordenar castigar els sabotejadors danesos i auxiliars guerrillers en una proporció de cinc a un. Best li va afirmar que aquest contra-terror no acabaria amb la Resistència danesa i va considerar l’educació cívica com més efectiva amb una actitud passiva per fer ressaltar el sense-sentit dels sabotejadors. Hitler no opinava de la mateixa manera i li va exigir que acatés les seves ordres.


L’esquadró 617 de la RAF va intentar destruir una base de llançament de míssils V-1 en el nord de França, però les bombes no varen caure en el seu objectiu.

En el Pacífic:

El ja quotidià bombardeig a la base japonesa de Rabaul es va veure afectat aquell dia pel mal temps, de manera que els bombarders varen arribar a l’objectiu sense el suport dels caces, provocant que els caces japonesos es poguessin enlairar i destruir com a mínim un dels quadrimotors sense trobar oposició.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: