Home // diari // 28 de desembre de 1943

28 de desembre de 1943

Dimarts:

En el front oriental:

L’Erich von Manstein li va demanar a l’Adolf Hitler que deixés retirar les seves tropes que estaven a la corba del Dnièper, però en Hitler li va denegar. Mentrestant, les puntes de llança del 1º Front Ucraïnès varen arribar a Kazatin, un important centre de provisions, i varen destruir centenars de camions alemanys. Al vespre, els alemanys només conservaven la meitat de la ciutat i el 4º Exèrcit blindat semblava enfonsar-se.


Davant l’avanç imparable dels soviètics, Hitler va ordenar incendiar i destruir les instal·lacions del quarter general del Wehrwolf.

A Itàlia:

Les tropes de la 1º Divisió d’Infanteria canadenca, després de lluitar casa per casa, varen declarar que tenien sota el seu control la disputada ciutat d’Orton després de derrotar a la 1º Divisió de Paracaigudistes alemanya. Tot i la victòria, els canadencs varen perdre a 2.400 homes, fet que els va obligar a retirar-se del front.

A la Unió Soviètica:

A primeres hores del matí, les forces d’en Lavrenti Beria varen atacar al poble calmuc per transportar-los amb tren a les zones més remotes de la Unió Soviètica, com les ciutats siberianes d’Omsk i Novosibirsk. Famílies senceres varen rebre dues hores per empaquetar les pertinències de tota una vida.

A l’Atlàntic: 

Els alemanys varen perdre tres destructors, el T25, el T26 i el Z27, en el Golf de Biscaia després de ser enfonsats pels creuers HMS Glasgow i HMS Enterprise.

En el Pacífic:

Els caçabombarders Corsair varen tornar a atacar la base japonesa de Rabaul, on varen provocar la reacció de 72 caces japonesos. Els Corsair varen declarar que havien destruït 30 aparells japonesos, però en realitat només en varen destruir tres.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: