Home // diari // 27 de desembre de 1943

27 de desembre de 1943

Dilluns:

En el Reich:

L’Adolf Hitler es va reunir amb el coronel general Kurt Zeitzler per parlar de la situació militar en el front oriental. El dictador alemany estava molt preocupat perquè la situació era nefasta pels seus interessos i sabia que la batalla de Crimea no aniria gens bé. A més, estava amoïnat per la possible entrada de Turquia a la guerra al costat dels Aliats. Tot i això, es va mostrar confiat de poder guanyar perquè creia que liderava l’organització més gran de tot el planeta. Per altra banda, el mariscal de camp Erich von Manstein va demanar-li a en Hitler que deixés retirar el seu Exèrcit del riu Dnièper.

En el nord de l’Àfrica:

Tot el grup del primer ministre Winston Churchill va dirigir-se amb avió a Marrakech per passar uns dies de descans. El vol va ser difícil pel primer ministre pel seu dèbil estat de salut després d’haver patit els últims dies una pneumònia i dos atacs de cor.

A la Unió Soviètica:

Els soviètics varen deportar als calmucs perquè quan els alemanys varen ocupar Elista varen mostrar tal hospitalitat a la Wehrmacht que varen rebre el dret d’autodeterminació i competències totals en l’administració i, a més, varen formar el Cos de Cavalleria Calmuca, que va passar a engreixar la Wehrmacht com a cos auxiliar.

En el Pacífic:

La base japonesa de Rabaul va tornar a ser atacada per 64 avions Corsairs i Hellcats, que varen destruir quatre Zeros a canvi de perdre un Corsair.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: