Home // diari // 25 de desembre de 1943

25 de desembre de 1943

Dissabte:

A la Gran Bretanya:

Els britànics van aprovar el pla Bodyguard (guardaespatlles), que havia d’enganyar els alemanys per obligar-los a concentrar les tropes a les zones on menys poguessin interferir en les operacions previstes a França i al front oriental. El pla tenia tres objectius; fer creïble una invasió a Noruega durant la primavera de 1944 en coordinació amb l’exèrcit soviètic, obrir un segon front en algun punt sense especificar de la costa occidental des de França fins a Dinamarca, i menystenir la preparació de les forces aliades per no fer plausible aquest desembarcament fins ben entrat l’estiu de 1944.

En el Pacífic:

A les illes Salomó, les forces aliades varen desembarcar a Nova Bretanya i varen començar a avançar per aïllar la base japonesa de Rabaul des de l’oest. Per fer-se amb la base japonesa, els Aliats varen continuar amb les seves incursions aèries. La batalla d’aquell dia va acabar amb taules ja que cada bàndol va perdre tres caces, però els japonesos no podien perdre ni els aparells ni els pilots perquè no els podien substituir.

Per altra banda, el cuirassat Yamato va ser enxampat per sorpresa pel submarí USS Skate, que li va disparar dos torpedes que varen provocar que el cuirassat japonès fos enviat a reparar.

A Tunísia:

En Winston Churchill, que estava fent escala al país després de la Conferència de Teheran i que no estava en condicions per continuar el viatge cap a la Gran Bretanya, es va reunir amb en Dwight D. Eisenhower, que estava a punt per marxar cap a Londres.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: