Home // diari // 25 de desembre de 1943

25 de desembre de 1943

Dissabte:

A la Unió Soviètica:

A Moscou, l’ambaixador britànic va informar al seu company nord-americà Averell Harriman que el seu govern havia sigut informat via Suècia sobre els desitjos del ministre Heinrich Himmler d’enviar un representant a la Gran Bretanya per saber en concret com definia el seu govern la capitulació alemanya sense condicions. Els britànics li varen contestar que aquest concepte no requeria cap definició. Els nord-americans, setmanes enrere, li havien dit que era necessari l’eliminació de l’Adolf Hitler

A la Gran Bretanya:

Els britànics van aprovar el pla Bodyguard (guardaespatlles), que havia d’enganyar els alemanys per obligar-los a concentrar les tropes a les zones on menys poguessin interferir en les futures operacions previstes a França i al front oriental. El pla tenia tres objectius: fer creïble una invasió a Noruega durant la primavera de 1944 en coordinació amb l’exèrcit soviètic, obrir un segon front en algun punt sense especificar de la costa occidental des de França fins a Dinamarca, i menystenir la preparació de les forces aliades per no fer plausible aquest desembarcament fins ben entrat l’estiu de 1944.

En el Pacífic:

A les illes Salomó, les forces aliades varen desembarcar a Nova Bretanya i varen començar a avançar per aïllar la base japonesa de Rabaul des de l’oest. Per fer-se amb la base japonesa, els Aliats varen continuar amb les seves incursions aèries. La batalla d’aquell dia va acabar amb taules, ja que cada bàndol va perdre tres caces, però els japonesos no podien perdre ni els aparells ni els pilots perquè en aquells moments no els podien substituir.


El cuirassat Yamato va ser enxampat per sorpresa pel submarí USS Skate, que li va disparar dos torpedes que varen provocar que el cuirassat japonès fos enviat a reparar.

A Tunísia:

Winston Churchill, que estava fent escala al país després de la Conferència de Teheran i que no estava en condicions físiques per continuar el viatge cap a la Gran Bretanya, es va reunir amb el comandant Dwight D. Eisenhower, que estava a punt per marxar cap a Londres.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: