Home // diari // 28 de novembre de 1943

28 de novembre de 1943

Diumenge:

En el Reich:

10 bombarders Mosquits varen bombardejar amb poca intensitat la ciutat d’Essen.

A Iran:

A Teheran va començar la Conferència de Teheran o Conferència Eureka, entre en Winston Churchill, en Iosif Stalin i en Franklin Delano Roosevelt. Allí va ser on va sortir per primer cop la idea de castigar als nazis després de la guerra i es va decidir donar prioritat la invasió a França, les operacions Overlord i Anvil. La ciutat iraniana estava ocupada per espies, soldats del NKVD, del Servei Secret nord-americà i del contraespionatge britànic. En la primera sessió, Stalin va anunciar que declararia la guerra a Japó després de que Alemanya s’hagués rendit. Aquella notícia va ser ben rebuda pels Aliats occidentals.

A Itàlia:

Les tropes del 8º Exèrcit d’en Bernard Law Montgomery varen assaltar les tropes alemanyes a la variant adriàtica dels Apenins que, per un moment, es varen veure desbordada.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: