Home // diari // 17 de novembre de 1943

17 de novembre de 1943

En el Reich:

L’Adolf Hitler es va reunir amb l’Alfred Rosenberg per parlar sobre com anava la deportació dels immobles jueus dels països ocupats a Alemanya dins l’Operació M-Aktion. En Hitler li va autoritzar confiscar 250.000 immobles jueus, dels quals 47.000 ja s’havien portat al Reich alemany, per posar-los a disposició dels gauleiters perquè els portessin a les ciutats que havien patit bombardejos. En Rosenberg li va explicar que el transport de mercaderies estava funcionant molt bé i li va assegurar que es seguirien portant a França noves confiscacions.

En el front oriental:

Els soviètics varen tornar a recuperar la ciutat de Korosten, perduda el dia anterior després de que els alemanys l’haguessin ocupat quan volien ocupar la ciutat de Sattelberg.

A la Gran Bretanya:

A Londres, es va posar en llibertat el líder feixista britànic, l’Oswald Mosley, per motiu de salut, tot i les protestes populars.

En el mar del Carib:

Els alemanys varen enfonsar l’embarcació colombiana El Ruby. Aquest enfonsament, el tercer en un any i mig, va provocar que Colòmbia declarés l’estat de bel·ligerància contra Alemanya el 27 de novembre de 1943.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: