Home // diari // 3 de novembre de 1943

3 de novembre de 1943

Dimecres:

En el Reich:

Adolf Hitler va firmar la Directriu de guerra número 51 en la que ordenava preparar una gran zona defensiva que pogués absorbir i destruir un desembarcament Aliat a França. Hitler va afirmar que en el front oriental el perill perdurava però que hi havia una amenaça més gran a l’oest per un possible desembarcament anglosaxó, que creia que seria a on s’efectuarien les batalles decisives, i va escriure que si els Aliats aconseguien trencar allí les defenses alemanyes, en un front ampli, les conseqüències a curt plaç serien imprevisibles. Convençut de que es produiria tal desembarcament, va deixar escrit que tot suggeria que els Aliats passarien a atacar el front occidental d’Europa com a molt tard a la primavera següent o inclús abans.


A BerlínJoseph Goebbels va analitzar uns informes sobre els milers de nens que havien nascut de relacions entre alemanys i treballadores estrangeres.


A Alemanya, de dia, 500 avions de la 8º Força de la USAAF varen arrasar el port de Wilhelmshaven, un important centre industrial, i, de nit, la RAF va bombardejar les ciutats de Colònia i Düsseldorf. Al mateix temps, Arthur Harris va plantejar que el pròxim objectiu de la seva ofensiva de bombardeig estratègic seria la ciutat de Berlín. Per la seva part, els alemanys varen pensar en una resposta i aquell dia la fàbrica Fallersleben de Volkswagen va informar a la Luftwaffe que en el següent mes de març tindrien fabricades suficients unitats de les bombes V-1 per iniciar la seva pròpia ofensiva.


Per celebrar la festa de la verema, en els camps de concentració de Lublin Maïdanek, Trawinki i Poniatowa els nazis varen assassinar en massa a 42.000 persones mentre feien sonar música. Era l’Operació Erntefest (Operació Festival de la Collita), la massacre més gran per afusellament de la guerra. A Maïdanek, el Batalló policial 41 i 101, el Tercer esquadró de la Policia Muntada i el Batalló de Gendarmes Motoritzats varen ordenar a tots els jueus que donessin un pas endavant i, un cop separats de la resta de presoners, els varen dur a la zona de les foses. En total varen assassinar a 18.000 presoners amb metralladores; la xifra més altra d’assassinats en un camp d’extermini en un únic dia. Per intentar dissimular el soroll de les metralladors varen posar música alegre pels altaveus. En els camps adjacents a Maïdanek, on els presoners s’havien d’estirar al damunt dels cadàvers dels seus companys per ser assassinats, dos cotxes amb ràdio emetien música popular a tot volum. A Poniatowa, diversos jueus es varen resistir a les forces del Batalló 41 i 101, el Tercer Esquadró de la Policia Muntada i el Batalló de Gendarmes Motoritzats, i es varen fer amb algunes armes, però els alemanys varen cremar els barracons on havien anat a buscar refugi i els varen cremar vius.  En total varen assassinar a 14.000 persones. A Trawinki només va actuar el Tercer esquadró de la Policia Muntada que va assassinar a 12.000 jueus.

Els jueus de les indústries Ostindustrie GmbH, conegudes com a Osti, Polònia, varen ser enviats a les cambres de gas. El Obersturmführer SS doctor Max Horn, segon director comercial de Osi, es va queixar dient que es perdien treballadors

En el front oriental:

A Ucraïna, els soviètics varen arribar al mar Negre i el cap de pont soviètic de Lutesch, al nord de Kiev, aglomerava ara a tres Exèrcits i un Cos blindat, que entre tots disposen de 2.500 peces d’artilleria, aïllant encara més al 17º Exèrcit alemany. A més, aquesta important força soviètica va passar a l’atac i va destruir les restes del 4º Exèrcit Panzer alemany i varen començar a amenaçar en rodejar Kiev per l’oest.

A Itàlia:

Per ordre del dictador Benito Mussolini, el comte Galeazzo Ciano va ser arrestat i la seva esposa i filla d’en Mussolini, Edda Mussolini, va ser internada en un sanatori.


En la Batalla, per primer cop passen a l’atac els nord-americans d’origen japonès que formaven part de la 34º Divisió d’infanteria nord-americana. Es tracta de la primera càrrega a la baioneta acreditada per l’exèrcit nord-americà en el que anava de guerra. Aquest atac va ser tota una sorpresa pels alemanys, que es varen veure obligats a retrocedir.

A Birmània:

Els japonesos varen iniciar un violent contraatac contra la 38º Divisió xinesa, que estava avançant pel país.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: