Home // diari // 22 d’octubre de 1943

22 d’octubre de 1943

En el Reich:

A la nit, els bombarders britànics varen atacar amb molta duresa i exactitud la ciutat de Kassel. Els avions Pathfinder varen marcar l’objectiu amb tanta exactitud que el 86% dels avions atacants varen llançar les seves bombes dins d’un radi d’entre quatre i cinc quilòmetres del blanc. L’objectiu era la fàbrica d’avions Fiesler i les factories Hanrschel, La concentració de bombes va provocar una segona tempesta de foc; les ruïnes seguien fumejant set dies més tard. Varen morir més de 10.000 persones i les àmplies destruccions varen deixar a mitja ciutat sense llar.

En el front oriental:

Les tropes soviètiques varen començar a creuar el riu Dnièper.

En el bàndol Aliat:

El Comitè de Defensa Nacional francès va aprovar el pla proposat pel general Bouscat de construir 30 grups d’aviació per la primavera de 1944 ja que pràcticament no quedaven avions francesos ni a Argèlia, ni Marroc ni a Tunísia.

A Sud-Àfrica:

El comandament de submarins alemanys, després d’haver sigut derrotats a l’Atlàntic, buscaven nous objectius menys defensables. En aquesta línia, el submarí U-68 va enfonsar l’escorta HMS Orfasy i, després d’haver fallat diversos intents amb els torpedes, varen enfonsar l’embarcació cisterna Litiopa.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: