Home // diari // 13 d’octubre de 1943

13 d’octubre de 1943

A Itàlia:

En Benito Mussolini estava molt encontra de la proposta que li va fer l’Erwin Rommel el dia anterior d’abandonar al sud d’Itàlia i la ciutat de Roma, i va escriure una carta a l’Adolf Hitler per exposar-li la seva opinió. En Rodolfo Graziani va ser l’encarregat de dur aquella carta i aquell mateix dia es va dirigir al quarter general de Rastenburg. L’Albert Kesselring també va donar suport a l’exposició d’en Mussolini de resistir, que va ser compartida d’immediat per en Hitler. D’aquesta manera, les tropes alemanyes no es varen retirar del sud d’Itàlia, on ocupaven la línia del Volturn. Per altra banda, en Pietro Badoglio, a través del seu ambaixador a Madrid, va declarar la guerra a Alemanya.

En la batalla per Itàlia, a la nit, el 5º Exèrcit nord-americà, sota el comandament d’en Mark Wayne Clark, es va llançar conta la línia del riu Volturn, a prop de Capua. Però la defensa alemanya, a càrrec de la 15º Divisió Blindada, la Divisió Hermann Göering i la 3º Divisió va posar una forta resistència. Mentre resistien, els alemanys s’anaven retirant de la Línia Bernhard fins a la Línia Bàrbara.

En el front oriental:

A Ucraïna, l‘exèrcit soviètic va ocupar Melitopol. Amb aquesta ocupació els alemanys varen quedar pràcticament envoltats a Crimea després d’abandonar Kuban. Amb la consolidació de l’exèrcit soviètic a diversos territoris, en Iosif Stalin va enviar a 120.000 efectius a les regions de Ingusetia i Txetxènia amb l’excusa de reparar infraestructures però que, en realitat, volia i va fer una important operació policial per assegurar el seu control d’aquella zona acabada d’alliberar.

En el Pacífic: 

Les forces aèries combinades dels Estats Units i Austràlia varen començar una nova incursió contra Rabaul amb 270 avions. El mal temps va fer cancel·lar finalment l’operació.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: