Home // General // 31 d’agost de 1943

31 d’agost de 1943

Dimarts:

En el Reich:

En el quarter general de RastenburgWalther Funk i Albert Speer volien que l’Adolf Hitler firmés una llei que donava a Speer tota la producció bèl·lica del Reich. Però Speer volia a més aprofitar l’ocasió per aprovar lleis del Pla Quadriennal que no havien provat i que ni sabien els ministres del Reich. Quan Funk va ser informat pel secretari Martin Bormann de les intencions de Speer es va enrabiar amb el ministre d’Armament, ja que no l’havia avisat de les seves intencions. Se sentia traït ja que havia anat al quarter per ajuda a Speer i no entenia per què aquest li amagava informació. L’objectiu del secretari Bormann era enemistar tothom amb Speer. Un enrabiat Funk va comunicar les intencions de Speer a en Hans Heinrich Lammers i al ministre Hermann Göering, que li varen fer demanar explicacions i es va veure obligat a mantenir una reunió amb en Göering, que en un principi també estava molt enfadat amb ell. En la reunió també hi va participar en Funk i varen debatre un per un les noves lleis que volia aprovar Speer. Göering a mesura que anava llegint punt per punt el que volia aprovar Speer anava estant d’acord amb el projecte fins que al final va firmar l’esborrany de la nova llei del Pla Quadriennal, on Speer seria l’encarregat. Un cop Göering va firmar la llei, Lammers no hi va posar resistència i va enviar un telegrama manifestant la seva conformitat.


A Berlín, la RAF va llançar 1.000 tones de bombes a la ciutat causant la mort de 5.000 civils.


Per agreujar encara més la crisi, els alemanys varen començar a patir el bloqueig d’importacions de wolframi de Portugal que servia per les municions. Això va provocar que tinguessin una crisi en la producció de municions. Per posar-hi solució, el ministre Albert Speer va ordenar que es substituís el wolframi per urani, autoritzant la utilització de 1.200 tones d’aquest mineral de les reserves que posseïen. Aquest fet demostrava que el govern alemany havia abandonat la idea de construir la bomba atòmica.


El major de la Luftwaffe Heinrich zu Sayn-Wittgenstein va ser condecorat amb la Creu de Cavaller de la Creu de Ferro amb Fulles de Roure després d’obtenir 54 victòries aèries.


Per ordres directes d’en Hitler, es va prohibir continuar publicant el Frankfurter Zeitung.

En el front oriental:

Després de molt insistir, Erich von Manstein va aconseguir que Hitler li donés l’autorització per realitzar retirades limitades a Ucraïna. En aquella ofensiva, l‘exèrcit soviètic va alliberar la ciutat de Rylsk.

En el Pacífic:

En l’espai aeri de la petita illa Marcus varen debutar en combat els nous caces nord-americans Grumman F6F, els Hellcats, que varen sortir del portaavions Yorktown.

 

 

 

Posted in General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: