Home // diari // 28 de gener de 1943

28 de gener de 1943

En el Reich:

Alemanya va decretar la mobilització de tots els homes de setze a seixanta cinc anys.

En el front oriental:

A Stalingrad, en Friedrich Paulus es passava el dia tancat en el seu quarter general en els subterranis de l’edifici Univermag. Allí s’hi varen amuntegar uns 3.000 ferits de diversa consideració. Alguns d’ells patien malalties com el tifus, la febre tifoide i la disenteria. Els que estaven més greus o que necessitaven cirurgia els varen col·locar fora perquè morissin de fred i aquell dia el 6º Exèrcit va deixar de repartir racions entre els ferits. Al vespre, els soldats alemanya ferits demanaven pistoles per suïcidar-se.

Mentrestant, els soviètics varen dividir la ciutat en tres sectors: l’11º Cos va quedar aïllar al voltant de la fàbrica de tractors Dzerzhinski; els 8º i 51º Cossos al voltant d’una escola d’enginyeria, a l’oest del turó Mamaiev; les restes dels 14º i 4º Cossos estaven en una zona comercial al voltant d’Univermag.

En el sector sud, els exèrcits alemanys varen evacuar el Caucas.

En el bàndol Aliat:

El president nord-americà Franklin Delano Roosevelt es va reunir amb el president de Brasil Getuilo Vargas. Després de parlant-ne en un passeig amb un jeep es va decidir la participació brasilera en la lluita contra els nazis.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: