Home // diari // 27 de setembre de 1942

27 de setembre de 1942

Diumenge:

En el Reich:

A Alemanya:

Adolf Hitler va viatjar en avió del seu quarter general de Vinnitsia a Berlín per parlar de la situació de Stalingrad. Hitler creia que era qüestió d’hores que es pogués donar per finalitzada la batalla.

A Ucraïna:

El Obergruppenführer Prützmann, preocupat perquè Erich Koch l’intentava humiliar, va escriure que Koch havia dit que ell era un subaltern i que només s’havia de limitar a rebre instruccions d’ell. Prützmann deia que si fos per ell hagués marxat perquè estava rebent crítiques sobre qüestions oficials i perquè Koch l’havia atacat en el terreny privat amb la finalitat d’agreujar i prolongar la seva rivalitat. El Obergruppenführer es quedava a Ucraïna perquè creia que era indispensable.

En el front oriental:

A Stalingrad:

Aquell dia es varen produir diversos combats en els carrers de la ciutat, però els soviètics no paraven de rebre reforços des de l’altra banda del Volga. Aquests reforços tenien que desembarcar sota un foc d’artilleria mortífer.

En els Estats Units:

Thomas Mann, en les seves locució mensual a la BBC per als radiooients alemanys, va pronunciar un discurs on va parlar de l’extermini sistemàtic dels jueus europeus.

A l’Atlàntic: 

El Queen Mary va salpar de Nova York amb destí a Gourock, en el Firth of Forth d’Escòcia, amb la seva habitual dotació de soldats nord-americans. Aquell viatge seria accidentat uns dies després.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: