Home // diari // 24 de setembre de 1942

24 de setembre de 1942

Dijous:

En el Reich:

A Ucraïna:

En el quarter general de Vínnitsa, el Wehrwolf, Adolf Hitler va jubilar, que de fet el va acomiadar, després d’una reunió militar al general Franz Halder del Comandament del Estat Major Central del Heer per qüestionar les seves decisions en el front oriental. El general havia demanat en més d’una ocasió la retirada, i el va substituir el seu homòleg, Kurt Zeitzler, que havia acabat de ser ascendit a brigadier general i no s’esperava ara un nou ascens. Amb veu freda, el dictador li va dir en el general rellevat que havien arribat a un extrem en el qual un ja no podia seguir amb l’altre i el va jubilar amb la justificació de que tenia malmès el sistema nerviós. El mateix Halder va anotar en el seu Diari que tenia els nervis destrossats, però també va escriure que Hitler també els hi tenia. Retirant-se amb discreció a les seves habitacions per recollir les seves coses, abans de marxar Halder va escriure una breu nota per al seu amic Friedrich Paulus dient-li que havia dimitit del seu càrrec i li agraïa la seva lleialtat i amistat.

A Alemanya:

Joachim von Ribbentrop va transmetre instruccions a totes les ambaixades alemanyes d’accelerar tot el possible l’evacuació de jueus procedents de diferents països d’Europa. Ràpidament varen començar negociacions amb els governs de Bulgària, Hongria i Dinamarca

A Rússia:

Uns 600 partisans soviètics varen incendiar la ciutat de Ryabchichi, un lloc alemany d’organització i subministrament, situat a la carretera de Smonensk a Bryansk. 

En el front oriental:

A Stalingrad:

Els alemanys ja controlaven gran part de la ciutat, però havien perdut a una desena part del 6º Exèrcit i la resistència soviètica encara continuava en els districtes industrials del nord.

En els Estats Units:

A Nova York, a Union Square, uns 25.000 ciutadans nord-americans es varen manifestar a la plaça per exigir en el seu govern l’obertura d’un segon front a Europa per alleugerir part de la pressió que suportava la Unió Soviètica en la seva lluita contra Alemanya.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: