Home // diari // 23 de setembre de 1942

23 de setembre de 1942

Dimecres:

En el front oriental:

A Stalingrad:

Les tropes alemanyes varen intentar entrar al centre de la ciutat de Stalingrad. Però els soviètics no paraven de rebre reforços del Volga. De bon matí varen llançar un contraatac en els suburbis nord-occidentals de la ciutat. A la tarda, un altre contingent de la 24º Divisió va agafar les embarcacions a la riba oriental i varen desembarcar a prop de la fàbrica d’Octubre Roig.

En el sector sud:

Els alemanys varen emprendre l’Operació Àtica amb l’esperança d’arribar al Mar Negre passant per Tuapsé fins a Sochi, Suchumi i Batum, però els defensors soviètics no els varen deixar passar ni a Tuapsé.

En el Reich:

A Alemanya:

Erwin Rommel va deixar el nord de l’Àfrica i va volar cap a Alemanya, on va estar de baixa durant un temps. Rommel va cedir el comandament a un veterà del front oriental, el mal preparat general Georg Stumme.

A Madagascar:

Els britànics varen ocupar Tananarive.

A Japó:

Hiroshi Oshima va suplicar al seu govern perquè llancés un atac contra la Unió Soviètica per, segons va dir literalment, participar en la matança.

En els Estats Units:

A Washington es va designar el general de brigada Leslie R. Groves com a supervisor de tots els aspectes, des de la construcció fins l’entrega definitiva, de la bomba atòmica dins del Projecte Manhattan.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: