Home // diari // 11 de setembre de 1942

11 de setembre de 1942

Divendres:

En el Reich:

En el quarter general de Vínnitsia, el Wehrwolf, el coronel general Maximilian von Weichs, comandant del Grup d’Exèrcits B, va visitar a l’Adolf Hitler per dir-li que estava convençut de que l’atac al centre urbà de Stalingrad podria començar casi d’immediat i acabar en menys de 10 dies.


La ciutat de Düsseldorf va patir un fort bombardeig aeri Aliat. Aquell va ser el cinquantè bombardeig que patia.


Al camp de Theresienstadt va arribar-hi procedent de Dresden un comboi amb 50 jueus. Allí hi moririen 39 d’ells i la resta varen ser enviats més tard a Auschwitz per ser assassinats. Al mateix temps, el Batalló policial 306 va assassinar a 6.500 jueus a Stolin.

En el front oriental:

A Stalingrad, a la nit, Vasili Chuikov es va presentar a l’estació principal de transbordadors de la ciutat per reunir-se l’endemà amb l’Andrei Yeremenko. Mentre esperava una embarcació va observar que molts ferits estaven estirats al terra sense rebre atenció mèdica. Interessant-se pel seu estat, els doctors i les infermeres li varen dir que no podien atendre a tothom per les enormes baixes que patien. Sentint empatia per aquells homes, Chuikov els va consolar fins que va arribar el seu transbordador que l’havia de dur a l’altra riba del Volga. La situació dels soviètics en el sud del front oriental era desesperada, aquell dia van reconèixer que havien perdut la base naval de Novorosisk, en el Mar Negre.

En el Pacífic:

A les aigües de Guadalcanal, a la nit, es va produir una batalla entre la marina japonesa i nord-americana. Els nord-americans varen perdre el portaavions Wasp, i el nou cuirassat ràpid North Carolina i un destructor varen patir greus danys que els varen deixar fora de servei. Els nord-americans ara només tenien un portaavions i un cuirassat com a nucli de les forces d’operacions en el Pacífic sud.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: