Home // diari // 9 de setembre de 1942

9 de setembre de 1942

Dimecres:

En el Reich:

Adolf Hitler va prescindir del mariscal Wilhelm List, comandant del Grup d’Exèrcits A que estava envoltant Stalingrad, per criticar la seva estratègia en el front oriental. Bàsicament havia demanat aturar els atacs fins a esperar rebre reforços d’homes i de material. El general Paul von Kleist el va substituir.


Heinrich Himmler va tornar a rebre tractament del seu metge Felix Kersten després de la tensa conversa del dia anterior sobre Finlàndia. Himmler es va excusar dient-li que oblidés tot el que l’hi havia dit i que havia parlat empès per la ira. El doctor va acceptar les disculpes, però li va recalcar que les afirmacions realitzades sota la ira fàcilment podien convertir-se en ordres. Himmler li va assegurar que podia estar tranquil perquè sempre esperava 24 hores abans d’emetre una nova ordre.


El Batalló policial 306 va assassinar a 1.400 jueus a Wysokie.

En el front oriental:

A Stalingrad, els alemanys havien començat a entrar a la ciutat però es varen trobar amb una situació molt precària. A la nit, la 29º Divisió Motoritzada va rebre el primer àpat calent des de feia molts dies.

En el bàndol soviètic, l’Estat Major del quarter general del comandant Nikita Kruschev va creuar el Volga, però abans de marxar Kruschev va trucar al caporal general F. I. Golikov per ordenar-li que es quedés com enllaç amb el general Alexandr Ivonovich Lopatin, el comandant del 62º Exèrcit. Desesperat per haver-se de quedar, Golikov li va suplicar que es quedés perquè Stalingrad estava condemnat, però Kruschev va sortir del búnquer per agafar el transbordador que el portaria a l’altra riba.

En els Estats Units:

A la costa oest nord-americana, el pilot Nobuo Fujita, que estava en un submarí des de feia dies a les costes nord-americanes d’Oregon, esperant el moment per atacar amb el seu hidroavió, va considerar que era el moment d’atacar. Abans de pujar al seu aparell, Fujita va anar a buscar la seva espasa de samurai, que havia passat de generació en generació al llarg de quatre segles. Fujita i el seu company, el navegant Yukio Okoda, varen iniciar el seu vol agafant com a referència el far situat en el cap Blanc. Des d’aquest punt varen anar baixant per la costa fins arribar al petit port de Brookings, on varen virar cap a l’interior per buscar els boscos per tirar-hi dues bombes incendiàries. Quan es varen trobar en el punt previst varen llançar els dos artefactes, dels quals un no va explotar i, ràpidament, varen tornar cap al submarí. Llavors, una patrulla nord-americana va localitzar el submarí i el va atacar des de lluny. Els japonesos varen aconseguir escapar. Però l’atac japonès no va ser de lluny tan fort com havien pensat i el guarda-boscos Howard Garner, des del seu lloc d’observació en el mont Emily, va comunicar en els bombers de que hi havia un petit incendi. El mateix va fer el guarda-boscos Keith Johonson, des del seu lloc d’observació. Els dos varen anar a peu al lloc de l’incendi i varen veure la poca violència del foc, que només havia afectat a uns quants arbres. En veure que l’incendi era provocat per una bomba es va cridar de seguida a l’Exèrcit i al FBI, que varen investigar el cas sota secret d’Estat per no alarmar a la població.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: