Home // diari // 4 de setembre de 1942

4 de setembre de 1942

Divendres:

En el Reich:

Adolf Hitler va criticar a les dones espanyoles per la seva forma d’entendre la pràctica religiosa, i va dir que encara que algunes sabessin més d’una llengua eren excepcionalment estúpides. Va posar l’exemple de la dona del dictador Francisco Franco, Carmen Polo, perquè anava tots els dies de la seva vida a l’església.


A França, el govern alemany va aprovar una primera llei per enviar a Alemanya els 250.000 obrers francesos que reclamava per treballar en les indústries alemanyes.


Aquell mateix dia, la Resistència va fer esclatar una bomba a l’oficina de col·locació alemanya de Montluçó.


El líder del gueto de Lódz Mordechai Chaim Rumkowski va pronunciar un discurs en el gueto després de que les autoritats alemanyes li demanessin que entregués els nens del gueto. Rumkoswki va afirmar que mai s’havia imaginat que es veuria obligat a dur a terme aquest sacrifici amb les seves pròpies mans i els va suplicar que entreguessin als seus fills i els malalts. Els va suplicar que pensessin amb lògica i es posessin al seu lloc. La gent es va posar a plorar i molts es varen enfadar i indignar pel que els demanava.

Al mateix temps, el Batalló policial 306 va assassinar a 2.800 jueus a Luninets.

En el nord de l’Àfrica:

A Egipte, Erwin Rommel va tenir que replegar l’ala dreta del seu Exèrcit perquè estava sota el foc de l’aviació britànica.

En el front oriental:

En el sector sud, en el Caucas, 1.000 bombarders de la Luftwaffe varen bombardejar sense problemes la ciutat de Stalingrad.

A la Gran Bretanya:

Un nou avió de guerra nord-americà, el Flying Fortresses, tripulat per nou homes, va arribar a la Gran Bretanya. El president dels Estats Units, Franklin Delano Roosevelt, va prometre construir-ne 60.000 a l’any.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: