Home // General // 26 d’agost de 1942

26 d’agost de 1942

Dimarts:

En el Reich:

Mentre els alemanys continuaven avançant pel Caucas, l’Adolf Hitler va explicar en el seu entorn que acabava de llegir un llibre sobre el dictador Iosif Stalin, i va reconèixer davant de tots els seus convidats que el dictador soviètic tenia una personalitat extraordinària, sent capaç de construir un imperi enorme i va afirmar que si no hagués sigut per Alemanya hagués acabat ocupant tot Europa. Seguidament, va explicar que la Unió Soviètica no era un Estat socialista sinó l’Estat més capitalista amb un capitalisme d’Estat. En un altre tema, va reconèixer l’extrema dificultat de les tropes alemanyes en la campanya oriental, i va acabar el seu monòleg dient que quan la pau dura més de 25 anys s’acabava convertint en una cosa dolenta pels pobles perquè, segons ell, necessiten regenerar-se a través de les batalles.


Tot i l’eufòria per haver arribat a Stalingrad, alguns homes com el general Franz Halder no es deixaven emportar per aquesta eufòria. Halder va escriure que a prop de Stalingrad es vivia una greu tensió pels contraatacs soviètics i va deixar clar que les divisions alemanyes ja no eren molt fortes i que el comandament estava sota una forta tensió nerviosa.


A França, els alemanys varen detenir a 7.000 jueus.

A la Unió Soviètica:

El general soviètic Greorgy Zhukov va ser nombrat subcomandant suprem de l’Exèrcit soviètic.

A Bulgària:

El govern búlgar va crear un Comissariat d’Afers Jueus que es va encarregar d’aplicar les mesures discriminatòries com ara l’assignació de residències, obligació de dur l’Estrella Groga, reduccions en les racions de menjar…

En el nord de l’Àfrica:

Aquell dia es va donar d’alta al 950º Regiment Indi Lliure com a part integrant de l’exèrcit alemany i sota el comandament del tinent Kurt Krappe. Aproximadament el número d’indis lliures va ser de 3.000 voluntaris, un terç d’ells hindús, un altre terç musulmans del Punjab i la resta pertanyien a les ètnies sikh, jat, marathas o garhwallis, sent el seu número per origen de 1.503 hindús, 516 sikhs, 497 pakistanesos i 77 d’altres procedències.

En el Pacífic:

A les illes Salomó oriental va acabar la batalla naval entre les forces nord-americanes i japoneses que havia començat el 23 d’agost de 1942. Per altra banda, a Nova Guinea, a la badia de Milne va desembarcar una altra avantguarda d’assalt amfíbia composta per marines japonesos. Si els japonesos conquerien la badia de Milne i les tres pistes d’aterratge d’avions que estava construint el comandant Douglas MacArthur allí, els japonesos podrien envoltar els monts Owen Stanley i ocupar Port Moresby. Les pistes d’aterratge de la badia de Milne, combinades amb la base aèria de Guadalcanal, els hi assegurarien en els japonesos el domini dels cels sobre el mar del Coral.

Posted in General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: