Home // diari // 25 d’agost de 1942

25 d’agost de 1942

Dimarts:

En el Reich:

Wilhelm Frick va promulgar un decret segons al qual els alsacians i els lorenesos reconeguts com a alemanys rebrien la civitas germànica i podien servir a les files de la Wehrmacht. En seguit, els dos territoris es varen mobilitzar per ingressar a l’exèrcit alemany.


Els alemanys varen començar la construcció del Mur de l’Atlàntic.


El Batalló policial 101 va començar una batuda contra els jueus a la ciutat de Miedzyrzec. Després de detenir-los, varen conduir els jueus des de les seves cases fins a la plaça del mercat, on els varen maltractar tenint-los drets sota l’intens Sol. Els qui es varen resistir o no podien seguir-los varen ser assassinats al carrer i els qui a la plaça es movien també eren assassinats a trets. Els hiwis i alguns membres de la policia alemanya de la ciutat es varen divertir fuetejant als jueus. A més dels homes, les esposes d’alguns alemanys, com vera Wohlauf, l’esposa del capità Julius Wohlauf i que estava embarassada, així com un grup d’infermeres de la Creu Roja alemanya, varen participar en aquella atrocitat. En total varen matar a un miler de jueus i varen deportar a altres 10.000 als camps d’extermini.

Al nord de l’Àfrica:

Erwin Rommel va conquerir la ciutat de Tobruk, Líbia, que fins llavors estava sota el control dels britànics. A continuació, Rommel va avançar cap a Egipte.

En el front oriental:

A Stalingrad, la ciutat encara cremava després de l’atac alemany del 23 d’agost de 1942 i els tancs alemanys varen atacar al sud de la ciutat. El partit comunista de la ciutat va declarar la ciutat en estat d’emergència.


A la nit, acompanyat per un grup de paracaigudistes, Nicolas Kusnietzov va ser llançat a la zona ocupada pels alemanys.

A Nova Guinea:

Tropes japoneses varen arribar a la badia e Milne, a la punta est de l’illa. A partir d’aquest dia va començar un contraatac australià.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: