Home // diari // 7 d’agost de 1942

7 d’agost de 1942

Divendres:

En el Reich:

En el quarter general de Vínnitsia, Ucraïna, Günther von Kluge va visitar a l’Adolf Hitler per demanar-li que retirés dues divisions blindades de l’ofensiva contra Sujinichi per utilitzar-les contra l’amenaça d’un contraatac soviètic a la zona de Rhev. Novament, Hitler va rebutjar la proposta del seu general i va insistir en que s’havien de reservar per l’ofensiva de Sujinichi. Enfadat, Von Kluge li va dir enrabiat i decebut:

Vostè, el meu Führer, assumeix per tant la responsabilitat d’això. 

En el front oriental:

En el sector sud, amb una intensa calor, els soldats alemanys ja havien travessat uns vint quilòmetres més a l’est del riu Kuban, en el Caucas. El 6º Exèrcit va atacar el cap de pont de Kalach, a la riba occidental del Don, i va atrapar al 62º Exèrcit soviètic.

En el nord de l’Àfrica:

En el Caire, a la tarda, Winston Churchill va decidir que el comandant Neil Ritchi, que tenia el comandament del 8º Exèrcit, havia de ser substituït pel general Gott, i que Claude Auchinleck, encara que no li caigués bé, havia de substituir a l’Harold Alexander, que va anar-se’n a l’equip del general nord-americà Dwight D. Eisenhower per encarregar-se de l’Operació Torxa. Però, a la tarda, li varen comunicar que el general Gott havia resultat mort per l’enemic quan es dirigia amb avió cap a El Caire per gaudir d’una tranquil·la tarda de descans. Curiosament, Gott va fer la mateixa ruta que l’avió del primer ministre Churchill havia seguit un dia abans. Llavors, el primer ministre va nombrar al general Bernard Law Montgomery en el lloc del difunt Gott i, per tant, va debilitar encara més l’equip de l’Eisenhower, ja que Montgomery formava part de l’equip del comandant nord-americà.

En el Pacífic:

A les vuit del matí, 18.700 homes de la 1º Divisió d’Infanteria de Marina nord-americana, amb el general Alexander Archer Vandergrift al capdavant, van desembarcar a les dues platges de Guadalcanal, una illa del arxipèlag de les Salomó del sud, a Tulagu, i a les illes de Tulagi, Florida, Tananbogo i Gavuth. Amb aquest desembarcament va començar la contra-ofensiva nord-americana al Pacífic contra les tropes japoneses. Els nord-americans van desembarcar a Guadalcanal perquè van saber que els japonesos estaven construint una pista aèria per impedir el tràfic aeri entre els Estats Units i Austràlia, que havia de ser el següent objectiu dels japonesos. Abans de fer els desembarcaments, les embarcacions aliades varen bombardejar les platges mentre els avions atacaven a les posicions japoneses. Durant l’operació de desembarcament només avions japonesos amb base a Rabaul, sota el comandament d’en Sayoshi Yamada, varen atacar a les forces amfíbies en diverses ocasions. Tot i els avions japonesos, els nord-americans varen desembarcar a Guadalcanal 11.000 marines. Quan la guarnició japonesa de terra va veure els nord-americans desembarcant varen quedar molt sorpresos i varen fugir cap a la densa jungla, la zona de Punta Creu, que estava infectada de malària. De seguida els nord-americans varen córrer cap a l’aeròdrom. Per dur a terme aquells desembarcament, els nord-americans varen utilitzar la llengua basca com a codi secret a través d’un oficial destinat en el quarter de transmissions de San Francisco, que era d’origen mexicà, però de pares bascs. Els nord-americans utilitzarien el basc a Guadalcanal per emetre diverses ordres de combat i en les descripcions que efectuaven els avions que sobrevolaven l’illa.

A l’illa de Tulagi, on hi varen desembarcar 3.000 marines, allí si que els japonesos hi varen posar més resistència amb 1.500 soldats japonesos armats amb fusells, granades i ganivets, però casi tots van morir perquè els ràiders anaven previnguts i varen disparar-los des de molt a prop. Els japonesos, seguint el seu costum, preferien morir abans que entregar-se vius. Els nord-americans varen destruir 15 hidroavions durant aquella operació, però varen perdre en aquella illa a més de 150 homes. A les deu de la nit, Tulagi i Gavutu es trobaven en mans nord-americanes i només alguns japonesos aïllats disparaven sense rumb contra els nord-americans.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: