Home // diari // 26 de juny de 1942

26 de juny de 1942

Dissabte:

En el Reich:

A Polònia:

En el quarter general de Rastenburg, Adolf Hitler va condecorar al comandant de la Divisió Totenkopf, el general Theodor Eicke, amb les Fulles de Roure per la seva Creu de Cavaller, pel seu valor en resistir a Demiansk durant tot l’hivern anterior. A 11 dels oficials i soldats d’Eicke els varen concedir la Creu de Cavaller pel seu valor. Parlant amb el dictador, Eicke li va explicar que els seus homes estaven molt debilitats com a conseqüència dels combats, que els faltaven moltes armes i vehicles i que preferiria ser traslladat a França. Hitler li va donar permís.

A Alemanya:

Odilo Globocznik li va recordar a Heinrich Himmler que havia mencionat en una ocasió que en el tema de la deportació de jueus s’havia de fer el més ràpid.

En el front oriental:

En el sector sud:

La Wehrmacht va ocupar la ciutat de Khàrkiv i varen llançar un atac en direcció a Rostov del Don. Al mateix temps, a la zona de Sebastopol, a la nit, aprofitant la foscor, l’Alt Comandament soviètic va introduir a la ciutat de Sebastopol, per tots els mitjans marítims que disposava, a la 142º brigada de tiradors, que va arribar a temps per assistir a l’ocupació alemanya de la ciutat ucraïnesa.

A la Gran Bretanya:

La British Broadcasting Corporation emetre per ràdio des de Londres un relat sobre el destí dels jueus a Polònia i va declarar que 700.000 havien sigut assassinats. Aquesta informació havia sortit de Polònia i la va rebre l’historiador polonès Emanuel Ringelblum i els seus amics.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: