Home // diari // 15 de maig de 1942

15 de maig de 1942

Divendres:

En el Reich:

L’Adolf Hitler va ordenar que s’apliquessin les mesures més rígides contra els presoners francesos com a resposta de la fugida del general Henri Giraud. Després, en un altre tema, va dir en els seus convidats que el poble estava sempre més disposat a perdonar les equivocacions d’un govern que les manifestacions davant del dubte o de la falta de seguretat.


A Alemanya, el govern alemany va aprovar publicar en el diari Frankfurter Zeitung un article on es discutia les possibilitats operatives d’un atac contra Moscou. Els nazis volien desviar l’atenció dels seus enemics soviètics fent-los creure que pensaven atacar la capital soviètica quan en realitat es volien dirigir cap al sud. Al mateix temps, el govern alemany va rebre una informació de París on s’assegurava que havien sigut trobats els responsables dels últims atacs contra als interessos alemanys. L’informe deia que la gran majoria eren jueus procedents de l’est (Ostjuden).


El tinent de vol Donald Steventon, un dels pilots de reconeixement de la RAF més experimentats, es dirigia al poble lemany de Swinemünde en el Bàltic per fotografiar-lo, quan de sobte va veure una activitat inusual a terra, es tractava de l’aeròdrom alemany de l’illa d’Usenemünde. Quan les imatge de Steventon es varen revelar i estudiar en l’estudi fotogràfic de la RAF a Medmenham no es va saber veure la importància d’aquelles fotografies i es varen arxivar. Steventon va fotografiar la base de Peenemünde, on els científics alemanys construïen els coets teledirigits V.

A Birmània:

Les tropes japoneses varen aconseguir fer capitular la ciutat de Lashio i varen obligar els britànics a retirar-se fins la frontera de l’Índia. Fins aquell moment uns 13.463 soldats britànics, indis i birmans varen morir en la campanya de Birmània.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: