Home // diari // 14 de maig de 1942

14 de maig de 1942

Dijous:

En el Reich:

Durant al sopar d’aquella nit, l’Adolf Hitler va explicar que el pacte amb la Unió Soviètica no va agradar a la Vella Guàrdia del Partit, però que va ser acceptat amb disciplina igual que l’Operació Barbarroja.

En el front oriental:

Les tropes alemanyes van atacar amb èxit a la península de Kersh.

En els Estats Units:

Els serveis d’espionatge nord-americans, que estaven desxifrant la clau dels missatges japonesos per ràdio, varen obtenir la primera notícia sobre la imminent operació japonesa per destruir la Flota del Pacífic nord-americana en l’oceà Pacífic central, entrant en acció al voltant de l’illa de Midway. L’oficial Joe Rochefort i el seu equip varen exposar els seus descobriments: una sèrie d’intercepcions clau, juntament amb dades de l’anàlisi de trànsit. El capità Lynde McCormick en tornar a l’oficina de l’almirall Chester W. Nimitz va declarar que Rochefort havia donat en el clau.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: