Home // General // 11 de maig de 1942

11 de maig de 1942

Dilluns:

En el Reich:

Gerhard Schach, un dels ajudants personals del ministre Joseph Goebbels, va informar al ministre de Propaganda que a Berlín encara quedaven 40.000 jueus i que era molt complicat enviar-los tots a l’Est perquè una gran part d’ells treballaven en la indústria bèl·lica i perquè els jueus eren enviats únicament per famílies completes.


A la ciutat de Baisingen, funcionaris d’Hisenda varen celebrar una subhasta pública, directament a l’exterior de les cases més grans, per oferir tota classe d’eines i estris domèstics robats als jueus a canvi d’efectiu. Ja que els béns dels jueus en general tenia fama de ser d’alta qualitat, la ciutat es va omplir d’interessats. Altres habitants de Baisingen es varen sentir horroritzats.

En el front oriental:

El Comandament del Reich va continuar com el dia anterior i va ordenar a totes les forces del Donetz que es dirigissin cap a l’est.

A l’Amèrica Central:

Els nord-americans varen ocupar la possessió francesa de l’illa de Martinica.

A Canadà:

El govern canadenc va introduir el ple reclutament després d’un referèndum sobre l’assumpte, i només es varen trobar amb l’oposició significativa de la província del Quebec.

A Birmània:

Tropes britàniques i de la Commonwealth es varen disputar una última i violenta balla a Kalewa, abans de que les forces que quedaven a Birmània entressin per fi a la regió fronterera amb l’Índia, i més tard arribessin a Imphal. Els japonesos tenien en aquells moments el 80% del control de Birmània.

A Java:

En el camp de presoners de Bandung, presoners australians, britànics i holandesos varen comentar un rumor que deia que Hongria, Romania i Bulgària s’havien rendit per separat als soviètics, que els alemanys havien marxat d’Holanda i que Anthony Eden havia pronunciat un discurs en el que donava un ultimàtum a Alemanya perquè es rendís.

Posted in General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: