Home // diari // 16 de febrer de 1942

16 de febrer de 1942

Dilluns:

En el Reich:

Davant la preguntar del govern eslovac de si els 20.000 treballadors forçats podien ser jueus, el Ministeri d’Afers Exteriors va respondre que els semblava bé acceptar a aquests jueus en el marc de les mesures adoptades amb l’objectiu de donar una solució final a la qüestió dels jueus a Europa.

A Espanya:

Francisco Franco va pronunciar un discurs molt agressiu contra el bolxevisme.

A la Gran Bretanya:

A la nit, Winston Churchill va fer un discurs dirigit a la població on va reiterar que continuarien lluitant fins al final.

A Singapur:

A la tarda, Singapur va capitular davant dels japonesos.

A l’Amèrica Llatina:

En aigües del Golf de Veneçuela, submarins alemanys varen enfonsar els tanquers veneçolans Monagas i Tía Juana. Aquest fet va provocar que el govern del president Isaías Medina Angarita, sense declarar la guerra, passés a col·laborar més estretament amb els Aliats, sobretot amb els nord-americans.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: