Home // diari // 31 de gener de 1942

31 de gener de 1942

Berlín, al migdia, l’Adolf Hitler va rebre una representació italiana que venia a la celebració de l’aniversari de l’arribada al poder dels nazis. En Hitler estava molt content i confiat en la victòria en el front oriental i va parlar amb animació i fermesa en els italians. En Joseph Goebbels, que també va assistir a la recepció, va demanar als italians que després de l’acte amb en Hitler assistissin a un banquet en el seu Ministeri per conversar durant una estona. Després de dinar i va haver un intercanvi de discursos, on l’ambaixador italià Dino Alfieri va parlar com a cap de la delegació italiana.

A la tarda, en Hitler i en Goebbels van assistir al Sport Palast, que estava ple, per pronunciar un discurs en el programat míting de celebració. En Goebbels va ser el primer que va parlar per donar la benvinguda a tots els convidats italians i durant tota l’estona que va parlar el públic berlinès no va parar d’aplaudir-lo. Després va tocar el torn a en Hitler, que va dir que Alemanya i la Itàlia central i nord estaven unides per la cultura ( en Hitler odiava la Itàlia del sud ), i va intentar animar a la població que vivia amb desànim la guerra.

A Malàisia, a les vuit del matí, els japonesos varen ocupar la península de Malacca i els soldats de la Commonwealth, els supervivents de la força indi-australianes, varen abandonar el continent asiàtic i es varen replegar a l’illa de Singapur destruint el pont elevat de Johore que unia per carretera l’illa amb el continent. Al mateix temps, les canonades que proveïen aigua a Singapur varen ser destruïdes pels japonesos, però a l’illa hi havia dos dipòsits plens d’aigua, tot i que estava mal preparada per una defensa seriosa.

Mentre els Aliats es replegaven a Singapur, a les Índies Orientals Holandeses els japonesos varen aconseguir ocupar sense trobar-se resistència Ambon.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: