Home // diari // 28 de gener de 1942

28 de gener de 1942

En el quarter general de RastenburgAdolf Hitler es va reunir amb Wilhelm Keitel i l’oficial Erhard Milch per parlar de la situació del conflicte. Després, Hitler va rebre el coronel Adolf Galland per entregar-li la creu de Cavaller pels seus mèrits militars a la Luftwaffe com a comandant dels caces alemanys.

A partir d’aquest dia es varen enviar diàriament des de Berlín un tren carregat d’obrers i de maquinària a Ucraïna. La finalitat dels nazis era la reconstrucció de les línies ferroviàries del país que havien quedat destruïdes pels soldats soviètics quan es retiraven dels soldats alemanys a mitjans del 1941. Tot i que aquest dia va començar l’enviament de forma diària, a la ciutat de Dniepropetrovsk ja hi havien arribat des de feia uns dies treballadors alemanys per començar els preparatius de la reconstrucció.

A Roma, Hermann Göering va arribar-hi amb tren per reunir-se amb Benito Mussolini. El comte Galeazzo Ciano no va voler assistir a la reunió perquè estava enfadat amb els alemanys per tal i com estaven duent la guerra. Només baixa del tren Göering va dir que estaven passant per temps difícils. En conversació amb Mussolini, va culpar de l’estancament a la Unió Soviètica als generals i es va mostrar escèptic amb que França fes una contribució útil a l’Eix, però estava convençut de que la Unió Soviètica cauria durant el 1942 i la Gran Bretanya el 1943. Göering també volia tornar a atacar Malta, però Mussolini li va replicar que no hi havia res més que es pogués fer en aquell hivern.

Aquell dia, el ministre polonès a l’exili, Wladislaw Raczynski, va entregar una nota en nom del govern polonès a l’ambaixador soviètic Bogomolov per queixar-se de la desaparició de molts milers d’oficials polonesos que no havien sigut trobats.

A Rio de Janéiro, va acabar la Conferència Panamericana de ministres d’Afers Exteriors. El subsecretari d’Estat nord-americà Sumner Wells va proclamar satisfet que els delegats de les vint-i-una repúbliques americanes declaraven oficialment que recomanaven conjuntament la ruptura de relacions diplomàtiques amb Alemanya, Itàlia i Japó.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: