Home // diari // 26 de gener de 1942

26 de gener de 1942

A la matinada, l’Adolf Hitler va afirmar que els antics grecs eren germànics. Després d’aquesta reflexió va dir que quan acabés la guerra es retiraria de la política per escriure durant cinc o deu anys uns quants llibres.

En el sector central del front oriental, amb els soviètics continuant fent retrocedir els alemanys, aquell dia varen tallar les línies de provisions del 4ª Exèrcit alemany.

Aquell dia, el primer comboi de tropes nord-americanes va arribar a la Gran Bretanya. Però no tot varen ser bones notícies per aquestes dues potències aquell dia; de manera oficial, Tailàndia va declarar la guerra als Estats Units i a la Gran Bretanya.

A les Índies Orientals Holandeses, a Kendari, els japonesos varen tornar a atacar les posicions claus aliades i varen avariar a 4 hangars. Veient que no es podien defensar, les autoritats varen decidir retirar definitivament els hangars que encara quedaven operatius. Però els Aliats no es varen quedar amb els braços creuats veient com els japonesos ocupaven el continent asiàtic. A davant de la costa de Malàisia, diverses embarcacions japoneses varen ser atacades per 68 avions britànics, dels quals en perden 13. A la nit, els britànics varen incrementar els seus atacs. El destructor Thanet i el destructor australià Vampire varen ser enfonsats mentre atacaven a un comboi japonès.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: