Home // diari // 22 de gener de 1942

22 de gener de 1942

En Joseph Goebbels va rebre del tinent coronel Martin una declaració escrita que seria enviada a l’Adolf Hitler on es precisava informació sobre les tendències derrotistes en el OKW i el OKH. En Goebbels també va rebre informes del SD que demostraven la inquietud del poble alemany respecte a la situació en el front oriental. Realment el poble alemany tenia motius per estar preocupat ja que aquell dia va acabar la batalla per la capital soviètica i les línies alemanyes havien retrocedit a l’oest de Moscou.

A Londres, en Winston Churchill es va reunir amb en Charles de Gaulle. El primer ministre estava molt nerviós perquè els nord-americans estaven molt enfadats amb en De Gaulle perquè el desembre de 1941 havia ocupat les illes de Saint-Pierre-et-Miquelon sense el consentiment de ningú i li va presentar un ultimàtum perquè les retornés recordant-li l’acord d’agost de 1940 que estipulava que les seves relacions podien concloure i que podia ser el final del suport britànic al Comitè Nacional de Londres. En veure que en De Gaulle no volia acceptar la neutralitat de les illes conquerides i l’administració d’aquestes per part de funcionaris Aliats, va cridar-li que ell no era França i que no el reconeixia com el cap de França. En De Gaulle no va tenir cap més remei que acceptar la publicació, escrita des de Washington, d’un comunicat conjunt dels governs nord-americà, britànic i canadenc en què es deia que les illes eren franceses però que serien administrades pel Comitè consultiu, que seria bàsicament nord-americà i canadenc.

En el Pacífic, els japonesos varen desembarcar des de les illes Carolines al nord de l’arxipèlag de Bismarck.

A les Filipines, després de l’ofensiva de la 65ª Brigada d’en Homma Matsarahu en una batalla alvoltant d’Abucay, l’exèrcit nord-americà i filipí d’en Jonathan Wainwright es va tenir que replegar a una segona línia de defensa.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: