Home // diari // 27 de novembre de 1941

27 de novembre de 1941

Dijous:

En el Reich:

Joachim von Ribbentrop va donar instruccions al ministre búlgar d’Afers Exteriors Popoff perquè eliminés els jueus de Bulgària.


En el gueto de Riga, les autoritats alemanyes varen dividir el gueto en dues parts; la dels que treballaven i la dels que no, amb entre 4.500 i 5.000 persones en l’últim grup.

En el front oriental:

En el sector central:

Les unitats d’avantguarda del 3º Grup Panzer estaven a menys de 30 quilòmetres de Moscou, al costat del canal del Volga. Però, a la tarda, en menys de dues hores, el termòmetre va descendir a 40 graus sota zero i els tiradors del coronel Hasso von Manteuffel només es podien protegir amb les seves habituals gorres, els seus senzills abrics i les seves botes estretes, ja que no tenien equips d’hivern perquè quan va començar l‘Operació Barba-roja les autoritats alemanyes creien que acabarien amb l’Operació amb poques setmanes i, per tant, no varen equipar les seves tropes amb equips d’hivern.


La 7º Divisió Panzer va aconseguir creuar el canal de Moscou, parcialment gelat, al seu pas per Yajorma.

En els Estats Units:

A Hawai, el govern nord-americà va informar al comandant de la Flota del Pacífic dels Estats Units, l’almirall Husband Kimmel, que s’esperava un moviment agressiu de Japó els pròxims dies i li ordenaven posar en marxa un desplegament defensiu.

A l’Àfrica:

A Etiòpia, el general italià Nasi, amb 4.000 morts i 8.400 ferits a l’esquena, va decidir rendir-se per no sacrificar més vides dels seus soldats.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: