Home // diari // 9 de novembre de 1941

9 de novembre de 1941

Diumenge:

En el Reich:

Durant aquell dia l’Adolf Hitler va expressar la seva ideologia imperialista explicant que els nous territoris ocupats hi havia més de 250 milions de persones que tenien que treballar per ell. Més endavant va donar les ordres de reclutar sense cap mirament als treballadors que fossin necessaris en els territoris ocupats perquè produïssin per Alemanya. Llavors, Hitler, que estava a Munic perquè el dia anterior havia pronunciat un discurs a la cerveseria Löwenbräukeller, va tornar al quarter general de Rastenburg, on hi arribaria a la nit.


El ministre Joseph Goebbels, que no creia que la campanya en el front oriental acabés en breu, va publicar un article en el Das Reich sota el títol Quan o com. El ministre va escriure que no tenien que preguntar-se quan arribaria la victòria, sinó que s’havien de preocupar de que arribés. Perquè arribés, va dir que es necessitava un gegantesc desplegament nacional de forces. Per augmentar el rendiment militar, pensava en una mobilització de la comunitat popular que agafés a tots els àmbits de la vida.


En una circular del cap de la Sipo i del SD dirigida a totes els departaments de la Policia de l’Estat, a tots els caps, comandants i inspectors dels camps de concentració, es deia que s’havia pogut comprovar que durant les marxes a peu de l’estació al camp hi havia presoners que s’havien desplomat d’esgotament hi havien mort, i va demanar que no es permetés fets com aquells perquè no es volia que la població sabés res dels camps.

En el front oriental:

En el sector nord, on no parava de nevar igual que en tot el front, l’exèrcit alemany dirigit pel mariscal Wilhelm Ritter von Leeb va conquerir la ciutat de Tikhvin, situada molt a prop de Leningrad, a la Unió Soviètica, i tancava d’aquesta manera l’accés a l’antiga capital dels tsars condemnant a la gent a morir de fam.


El mariscal Walther von Reichenau va dir-los taxativament en els seus soldats del 6º Exèrcit que havien començar a ser els venjadors per organitzar una guerra contra els seus enemics, a qui va anomenar bèsties assassines, sense escrúpols i va deixar clar que havien de tenir en compte que s’havien de tenir els mitjans per l’aniquilació d’aquests, a qui ara va anomenar assassins, i va afirmar que aquesta gent no s’adaptaven a ells.


Tot i les victòries, dins de l’Exèrcit les tensions augmentaven dia rere dia ja que es veia que el temps no els jugava cap favor. El general Heinz Guderian va enviar una carta a la seva dona on li va dir que havien subestimat als russos per l’extensió del país i la traïció del clima. El general va acabar la seva carta dient-li que era la revenja de la realitat.


En el gueto de Dünaburg, Letònia, 11.034 jueus varen ser eliminats pels alemanys.

En el Mediterrani:

A les quatre matinada, l’Armada italiana navegava amb un comboi de set vaixells cap a Líbia, però el comboi es va topar amb la Força K britànica liderada pels creuers lleugers Aurora i Penélope, a 140 milles a l’est de Siracusa. Els britànics varen disparar ràpidament amb els seus canons de 152 mil·límetres i durant mitja hora varen sembrar el caos dins dels italians. Els britànics varen enfonsar o varen danyar greument a set vaixells mercantils que sumaven 39.000 tones i un dels sis destructors de l’escorta italiana. A la una del migdia la Força K va arribar a Malta sense haver patit cap baixa i varen rebre les felicitacions de l’almirall Andrew Cunningham. Per la seva part, el comte Galeazzo Ciano va anotar enrabiat en el seu diari que els resultats eren inexplicables.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: