Home // diari // 7 de novembre de 1941

7 de novembre de 1941

Divendres:

En el Reich:

Hermann Göering va celebrar una reunió amb els caps militars i els va donar més ordres sobre l’ús d’obrers russos pels treballs pesats en el Reich. El ministre va impartir directives que exigien l’explotació sense contemplacions dels civils russos i dels presoners de guerra com a mà d’obra.

En una altra reunió, aquesta produïda en el Ministeri d’Afers Exteriors, es va parlar d’aprovar l’onzè decret promulgat a l’empara de la Llei de Nacionalitat del Reich que deixava en els jueus alemanys que estaven a l’estranger sense nacionalitat, inclosos els deportats.

A la Unió Soviètica:

A Moscou, Iosif Stalin va decidir celebrar el 24è aniversari de la Revolució amb la tradicional desfilada militar a la Plaça Roja de Moscou, que estava coberta de neu en aquells moments. Aquell acte públic per commemorar l’aniversari de la Revolució d’octubre semblava una autèntica bogeria perquè les tropes alemanyes es trobaven a només 48 quilòmetres de la ciutat. Però Stalin volia demostrar que volia i podia resistir a la ciutat, i també que podien fer vida normal. Va ordenar mantenir la normalitat per tal de que es veiés la capacitat de resistència del país. Des del Kremlin, Stalin va enviar un missatge radiofònic al poble soviètic i a l’Exèrcit en el que va parlar de la resistència soviètica i va mencionar figures importants de la Història soviètica com Alexander Nevsky, Mijaíl Kutuzov i Vladimir Lenin, a més va prometre que aviat arribaria l’ajuda britànica i nord-americana.

En el front oriental:

L’Estat Major va presentar el memoràndum sobre la segona ofensiva a l’Est. Els objectius, entre ells, hi havia l’ocupació de Maijop i un important fons de petroli en el Caucas. Les conquestes de Stalingrad i Gorki varen ser elaborats per en Franz Halder i el seu equip.


En el sector nord:

Tal i com havien promès feia dos dies, la Luftwaffe va bombardejar aquella nit la ciutat de Leningrad. A més de bombes incendiàries, els alemanys varen llançar mines marines d’una tona que varen causar greus danys. Una de les mines va travessar el gruixut sostre de la Fortalesa Pere i Pau i va matar a 13 persones. A l’estació de tren Finlàndia, varen saltar pels aires vagons plens de soldats, dones i nens a punt per ser evacuats. Una altra mina va impactar en el pont de ferrocarril a prop de Kushelevka i va interrompre el trànsit entre Leningrad i el llac Ladoga. Els alemanys només varen perdre un Ju-88 pilotat per l’alferes Harry Kollrarczig del KG 77.


Tot i la intensa nevada, la 8º i 12º Divisions blindades alemanyes varen ocupar Lipnaia Gorka, un petit poble situat a només 10 quilòmetres de Tivkin.

En el sector central:

Gràcies a les baixes temperatures i a la glaçada d’aquella nit, les tropes alemanyes varen poder tornar avançar cap a Moscou després de setmanes de lluita amb el fang.


A Bielorússia, els alemanys varen assassinar a 12.000 jueus a les a fores de la ciutat de Minsk i els varen enterrar en foses comunes per tal de deixar espai als jueus alemanys deportats. A Rovno, el Batallons policials 96 i 320  també varen assassinar als jueus de la ciutat entre aquest dia i el següent. En total els Batallons policials varen assassinar a Rovno 21.000 persones en dos dies.

En el sector sud:

En el Mar Negre, bombarders de la 6./KG 26 varen enfonsar l’embarcació de passatgers Armenia, que estava evacuant soldats i refugiats des de Sebastopol. De les 5.000 persones que anaven a bord només en varen sobreviure vuit.

En els Estats Units:

Franklin Delano Roosevelt va anunciar que els Estats Units ampliaven les ajudes de la Llei de Préstec i Arrendament a la Unió Soviètica, i que oferia un crèdit de mil milions de dòlars sense interessos a pagar en cinc anys a comptar a partir d’aquell dia fins al final de la guerra. Al mateix temps, el govern nord-americà va enviar un ultimàtum de deu punts al Japó.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: