Home // diari // 11 d’octubre de 1941

11 d’octubre de 1941

Dissabte:

En el Reich:

Després de la roda de premsa del dia anterior de l’Otto Dietrich, els diaris alemanys varen proclamar amb grans titulars:

Sentenciada la campanya de l’Est! La gran hora ha arribat!.

En el front oriental:

En el sector central:

Les tempestes de neu i les carreteres gelades varen dificultar els moviments dels dos bàndols.


El districte militar de Moscou, després de rebre quatre regiments de bombarders procedents del districte militar d’Àsia Central, va iniciar una ofensiva contra les bases aèries de la 2º Flota Aèria. Els resultats varen ser escassos.

En el sector sud:

La Leibstandarte SS Adolf Hitler i la SS-Division Wiking varen arribar al riu Mius, a només 55 quilòmetres a l’oest de Rostov. Però els alemanys varen ser atacats pels bombarders del Front Sud de les VVS, que varen efectuar com a mínim 300 sortides. La II./JG 7 només va poder enviar uns quants Messerschmitt Bf-109 per fer-los front. Aquests atacs aeris soviètics varen obligar al 4º Cos de l’Aire a tornar a atacar les bases aèries soviètiques i aquell mateix dia varen atacar un aeròdrom proper a Stalino, on varen destruir entre 8 i 10 aeronaus segons els informes.

A Romania:

Els alemanys varen establir els primers guetos en el país. Per tal d’evitar que els jueus romanesos morissin, Wilhelm Fildermann, el president de la Federació de Congregacions Jueves a Romania, va escriure una carta al dictador Ion Antonsecu per intercedir per la meitat dels deportats, per als que Transnistria significava la mort de gent innocent sense més culpa que la de ser jueus.

A Japó: 

Isoroku Yamamoto va reunir a bord del buc de guerra Nagato a cinquanta almiralls i alts caps per parlar del futur atac a Pearl Harbor. Alguns almiralls varen mostrar els seus temors davant d’aquell atac i el vicealmirall Nagumo va detallar tots els perills que hi havia. Mentre tots exposaven els seus temors i opinions, Yamamoto en va prendre nota i quan tots varen acabar les seves exposicions va dir que mentre ell sigui el comandant de la Flota Combinada es faria l’atac contra Pearl Harbor. L’Estat Major de la Marina de seguida es va continuar oposant al pla, però el govern japonès estava decidit a actuar.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: