Home // diari // 28 d’agost de 1941

28 d’agost de 1941

Dijous:

En el Reich:

Adolf Hitler Benito Mussolini varen fer una visita d’inspecció al sector sud de la Unió Soviètica, i amb cotxe varen recórrer el sector d’Uman, a Ucraïna.


Com el dia anterior, el Batalló policial 320 va continuar i acabar amb la matança de jueus a Kamenets-Podolski. En total varen assassinar a 23.600 persones.

En el front oriental:

En el sector nord:

El Grup d’Exèrcits del Nord va conquerir la ciutat de Tallin, la capital d’Estònia, i Paldiski. Hores abans els soviètics havien evacuat els ports amb soldats soviètics dins. Mentre els soviètics salpaven a alta mar, 8 Ju-88 del grup de bombarders II./KG 77 i a la tarda varen interceptar la flota soviètica. D’immediat es varen preparar per un atac en picat i varen avisar per ràdio als seus companys per rebre reforços. A més del Vironia, els alemanys varen enfonsar els carregadors Skrunda, Lake Lucerne i Atis Kronvalds, així com el trenca-gel Krisjanis Valdemars. A més a més, les embarcacions per evitar els atacs varen virar cap al camp de mines Juminda i a mitjanit 21 embarcacions soviètiques varen xocar amb les mines i es varen enfonsar juntament amb dos carregadors i un petrolier. En total varen morir 15.00 persones: 8.600 de la flota soviètica, 4.771 civils i 1.740 soldats soviètics. Els alemanys només varen perdre dues aeronaus.

En el sector sud:

El Grup d’Exèrcits del Sud va conquerir la ciutat de Dniepropertrovsk, Ucraïna.

A Iran:

Les forces britàniques i soviètiques varen acabar amb l’ocupació del país amb el resultat de 22 morts i 42 ferits. Els britànics ja estaven a les portes de Shahabad i les forces soviètiques havien arribat a Chalu, a prop de Teheran, i d’aquesta manera els iranians es varen veure obligats a rendir-se. La conquesta d’Iran va permetre formar una barrera de defensa contra els alemanys a Orient, va deixar oberta una ruta directa per subministraments destinats a la Conca del Mar Caspi, a la Unió Soviètica, i, a més, els britànics tenien a partir d’ara el control dels pous petrolífers d’Iran. Tot i la rendició iraniana, algunes unitats es varen negar a acceptar la derrota i es varen retirar a Ramsar per continuar lluitant.

A la Gran Bretanya:

A Londres, la ràdio londinenca va parlar de l’atemptat que havien patit el dia anterior en Pierre Laval i en Marcel Deat, i el periodista Pierre Bourdan va descriure l’autor de l’atemptat, en Colette, com un heroi, un exemple i un símbol per França.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: