Home // diari // 9 de juliol de 1941

9 de juliol de 1941

Dimecres:

En el Reich:

En una conversació amb el ministre Joseph Goebbels, Adolf Hitler li va prometre que Leningrad i Moscou serien esborrades del mapa i que s’imaginava noves províncies a Crimea, que la va definir com la “nostra Rivera”.


La Kriegsmarine, preveient que la guerra per l’Atlàntic seria contra els nord-americans, va suggerir que si els nord-americans ocupaven Islàndia havien de fer d’immediat un assalt armat contra totes les embarcacions nord-americanes dins d’una zona de guerra proclamada públicament.

En el front oriental:

En el sector nord:

Els alemanys varen travessar la Línia Stalin per un altre punt.


Lituània es cometien els primers assassinats en massa. A la tarda d’aquell dia, en una zona entre Kowno i Dagda, una columna del 415º Regiment d’infanteria es va aturar un moment perquè passés una unitat motoritzada. El missatger Heinz Drossel es va separar un moment de la seva formació i es va retirar en un bosc proper perquè no suportava el soroll i la pols de la zona. Allí es va trobar per sorpresa seva amb una gran fosa comuna d’uns dos metres d’ample per 25 o 30 metres d’allargada, segons va declarar. Al voltant i va veure que hi havien agenollats homes vestits a la manera jueva i darrere de cada un d’ells hi havia un soldat alemany amb uns pistola o una metralladora a la mà. En veure’l allà palplantat, un soldat de les SS li va cridar que marxés d’allí i que no digués res del què estava veient. Acabava de veure com havien assassinat a un nen de sis anys que anava d’agafat de la mà del seu pare.

En el sector central:

Les tropes alemanyes varen entrar a la línia de Smolensk. Al mateix temps, el Grup Panzer del comandant Hermann Hoth varen assaltar Vítebsk, a 40 quilòmetres al nord-est del flanc meridional del 20º Exèrcit soviètic.

A la Gran Bretanya:

Els criptògrafs britànics varen aconseguir desxifrar el codi secret utilitzat per l’exèrcit alemany per dirigir les operacions en el front oriental.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: