Home // diari // 29 de gener de 1941

29 de gener de 1941

Dimecres:

En el Reich:

El ministre de Justícia del Reich Frantz Gürtner va morir d’un atac de cor a Berlín.

A Grècia:

A Atenes va morir sobtadament el dictador grec Ioannis Metaxas després d’haver rebutjar un ultimàtum italià i haver-se col·locat al costat dels Aliats. El va substituir l’Alexandros Korizis, que va permetre la presència dels Aliats a Grècia.

A l’Àfrica:

A la Somàlia italiana, forces britàniques amb base a Kènia dirigides pel general Alan Cunningham varen atacar a la guarnició de la colònia italiana en la següent fase de la seva campanya contra l’Àfrica Oriental italiana. Les tropes italianes varen evacuar Darnah, en el Desert Occidental.

A la Unió Soviètica:

Arvid Harnack va avisar a Moscou de que el Ministeri d’Economia alemany havia rebut ordres de reunir els mapes d’objectius industrials de la Unió Soviètica, similars als que havien preparat abans del Blitz sobre la Gran Bretanya.

En els Estats Units: 

El govern nord-americà va continuar a Washington les converses amb els britànics per eixamplar la seva coordinació. En les converses es va decidir de que en cas de que els Estats Units declaressin la guerra, el principal objectiu Aliat seria la derrota d’Alemanya, que va assumir el nom clau de ABC1.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: