Home // diari // 24 de gener de 1941

24 de gener de 1941

Divendres:

En el Reich:

Albert Speer estava preocupat pels problemes que l’ocasionaven Martin Bormann i Hermann Giesler per finançar les noves obres del Reich i se sentia molt sol per la falta de suport. Veient aquella preocupació, el ministre d’Armament i Munició i amic de Speer, Fritz Todt, li va enviar una carta de suport i li va explicar que ell també havia tingut molts problemes amb persones que en principi havien de col·laborar amb ell i que el destí duia a diferents punts de vistes de les persones. En la carta també li deia que havia escollit el millor camí tot i la seva joventut i, en canvi, ell havia escollit un camí ple de patiments. És curiós que al cap d’un any, el 8 de febrer de 1942, Speer agafés el camí de Todt ocupant el seu Ministeri sabent el què li havia dit Todt en la carta.

A Líbia:

La 4º Brigada blindada britànica va combatre als blindats italians a prop de Mechili. Les tropes italianes estaven en aquell moment dividides, amb unitats a l’interior situades al voltant de Mechili, i altres forces al voltant de Derna. No es donaran suport mútuament i les dues forces seran rodejades.

En els Estats Units: 

El ministre de Marina, Franz Knox, va escriure una carta al seu homòleg en el Departament de Guerra, on deia que davant d’una guerra contra Japó era molt possible un atac japonès contra l’esquadra nord-americana o contra la base naval de Pearl Harbor.


A Nova York, el pilot de caces alemany Franz von Werrna, que havia sigut capturat el mes de juny pels britànics en estavellar el seu aparell al sud d’Anglaterra, va aparèixer en públic enmig d’una gran publicitat. Mentre estava a la ciutat nord-americana, Adolf Hitler li va concedir la Creu de Cavaller de la Creu de Ferro per una proesa aeronàutica pendent de confirmació. Von Werrna escaparà dels Estats Units per tornar a Alemanya.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: