Home // diari // 8 de juliol de 1940

8 de juliol de 1940

Dilluns:

A la Gran Bretanya:

Winston Churchill va escriure que si Adolf Hitler era aturat a la Gran Bretanya o no intentés una invasió, retrocediria cap a l’est i no tenien amb què aturar-lo, però va deixar clar que el dictador cauria a través d’un atac absolutament devastador i exterminador dut a terme pels bombarders molt pesats.


En els micròfons de la BBC, Charles de Gaulle va declarar que no hi havia cap francès que no sabés de l’atac britànic del 3 de juliol de 1940 a la flota francesa, i que sentien gran dolor per aquest fet. El coronel francès va demanar als britànics de no considerar aquella tragèdia com un èxit naval.


René Pleven, polític liberal francès que seria el comissari de Finances en el primer Comitè Nacional francès, es va adherir a la França Lliure.

A Dakar:

Els britànics, amb un portaavions i amb molts avions, varen atacar i danyar greument el cuirassat francès Reichelieu.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: