Home // diari // 24 d’abril de 1940

24 d’abril de 1940

Adolf Hitler va crear el Comissariat del Reich per Noruega i va nombrar a Josef Terboven comissari per Noruega. Després, el dictador alemany va convocar una reunió, on hi va ser present Hermann Göering, per parlar dels avanços en la invasió a Noruega. Després, el dictador alemany es va reunir amb Joseph Goebbels i li va explicar que França tenia que ser destrossada perquè així Londres perdria la seva espatlla continental i quedaria impotent.

A Noruega, els vaixells de guerra britànics Ark Royal i Glorious van arribar a Noruega des d’Alexandria per participar en el contraatac britànic contra als alemanys. Però les dues embarcacions van arribar massa tard i els Aliats varen ser derrotats a Lillehammer. Per altra part, una ofensiva aliada a Narvik va començar amb un bombardeig naval. La coordinació aliada amb les forces de noruega va ser pobre, però els alemanys en la zona acabarien per retrocedir a finals d’abril.

Per altra banda, Paul Reynaud va parlar amb Benito Mussolini per evitar l’entrada d’Itàlia a la guerra.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: