Home // diari // 23 de desembre de 1939

23 de desembre de 1939

A Londres, en un reunió del Gabinet, Winston Churchill, convençut amb la idea de que bloquejar els subministraments de ferro podia provocar una ràpida paralització de l’esforç de guerra alemany, va utilitzar un memoràndum de Fritz Thyssen, que recentment s’havia oposat contra Adolf Hitler i havia volat temporalment a Suïssa i després a França, en el què s’argumentava que la victòria correspondria al qui obtingués el domini del mineral de ferro i el ferro magnètic en el nord de Suècia. Churchill va argumentar que una intervenció a Suècia suposaria una gran oportunitat per fer més curta la guerra i possiblement estalviaria un vessament de sang en el front occidental.

Per altra banda, varen arribar a la Gran Bretanya les primeres tropes canadenques, uns 7.500 homes.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: