Home // diari // 19 de desembre de 1939

19 de desembre de 1939

Dimarts:

En el Reich:

A Alemanya:

La Kriegsmarine va botar l’Atlàntic, un creuer de 7.860 tones, que abans havia sigut un carregador. L’embarcació tenia un compartiment especial per emmagatzemar 92 mines magnètiques, que havien de servir per destruir les embarcacions mercantils aliades.

A Polònia:

Hans Frank va escriure en el seu diari que no podien afusellar a dos milions i mig de jueus, ni tampoc els podien enverinar. Per tant, va assegurar que tenien que prendre mesures per eliminar-los i va deixar clar que així es faria.

A la Gran Bretanya:

L’Almirallat britànic va informar al Gabinet de Guerra que s’havia ideat un sistema que permetia desmagnetitzar les embarcacions, una a una, a través d’una bobina d’inducció al seu voltant. Un cop desmagnetitzada l’embarcació, augmentava considerablement la seva resistència a les mines magnètiques que tantes baixes havien provocat a les files britàniques.

En la Guerra finlandesa:

Els soviètics varen continuar atacant contra la Línia Mannerheim durant tot aquell dia.

A l’Atlàntic:

En el nord, el transatlàntic Columbus es va enfonsar per si sol després d’haver sigut atacat pel destructor britànic Hyperion.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: