Home // diari // 28 de novembre de 1939

28 de novembre de 1939

Dimarts:

En el Reich:

Reinhard Heydrich va ordenar un pla a curt plaç inicial per deportar del Warhegau al Govern General 80.000 jueus i polonesos entre l’1 i el 16 de desembre de 1939, a un ritme de 5.000 diaris, amb la intenció de deixar espai a 40.000 alemanys bàltics. Aquestes expulsions varen començar d’immediat. Al mateix temps, els alemanys creaven l’autoritat que havia de regir els guetos, un Judenrat o Consell Jueu, format per un número de membres proporcional a la quantitat de persones que estiguessin concentrades en el mateix. Els dirigents jueus varen ser seleccionats entre aquelles persones que tenien algun tipus d’autoritat tradicions en la comunitat. Normalment solien ser rabins o encarregats d’hospitals o orfenats.

A la Gran Bretanya:

En represàlia pel minat de les aigües costeres britàniques, el govern britànic va establir un bloqueig naval en el Mar del Nord contra totes les exportacions alemanyes.

A la Unió Soviètica:

La Unió Soviètica va trencar el pacte de no agressió de 1932 amb Finlàndia.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: