Home // diari // 15 d’agost de 1939

15 d’agost de 1939

Alfred Helmut Naujocks, l’home encarregat de dur a terme l’operació Himmler provocant un incident a la frontera polonesa per tal de tenir un justificant per atacar Polònia, es va dirigir a Gleiwitz, a l’Alta Silèsia, a prop de la frontera polonesa, per esperar un missatge xifrat de Reinhard Heydrich per desencadenar l’agressió. Naujocks sabia que per l’atac li posarien a les seves ordres uns alemanys disfressats amb uniformes polonesos.

Aquell dia, Benito Mussolini estava convençut de que hi hauria guerra a Europa i creia que Itàlia no estava preparada per entrar al conflicte el costat d’Alemanya, i per això va prendre la decisió de no lluitar amb els alemanys però no va trencar les relacions entre els dos països.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: