Home // diari // 28 d’abril de 1939

28 d’abril de 1939

Divendres:

En el Reich:

Adolf Hitler va anunciar en un discurs de dues hores i vint minuts al Reichstag que trencava el Pacte de No Agressió i Amistat entre Alemanya i Polònia del 1934 i l’acord naval amb la Gran Bretanya. Hitler, que es volia fer amb el control de Polònia, va oferir a l’empobrida Polònia garanties econòmiques a la ciutat de Danzig a canvi de que li entreguessin la ciutat i un passadís a través del territori polonès. El dictador va anunciar que respectaria la neutralitat d’una sèrie de països; entre ells Bèlgica, Luxemburg i Holanda. A continuació va criticar amb duresa la Gran Bretanya, però al mateix temps va dir frases d’admiració cap a les illes britàniques. Hitler va afirmar que en tota la seva activitat política havia propiciat una amistat i una cooperació amb els britànics i que en aquesta missió havia trobat molts simpatitzants. El dictador va assegurar que mai havia dubtat de que el manteniment de l’Imperi britànic era una font incalculable per la cultura i l’economia de tota la Humanitat.

Després Hitler va menysprear al president Franklin Delano Roosevelt i li va respondre a les demandes que el President l’hi havia fet arribar en un telegrama enviat dues setmanes abans en què li demanava que oferís una garantia de que s’abstindrien de començar qualsevol atac en els següents 25 anys a 30 països concrets, la majoria d’ells europeus, en 21 punts que els membres del Reichstag varen rebre amb sorolloses ovacions i varen riure sarcàsticament quan Hitler es burlava del President. Aquell telegrama no li va agradar gens a en Hitler. Va afirmar que els Estats Units havien participat en la imposició del Tractat de Versalles al poble alemany, fet que el desqualificava per reclamar que s’alcés una veu de fortalesa i amistat a favor de la humanitat. Amb la intenció de posar el dit a la nafra, Hitler va dir que a la llista de països en els quals li demanava no envair ni havia com Síria que en aquells moments estaven ocupats per les forces militars de les forces democràtiques, privant-los els seus drets. A més, va exclamar que si Irlanda es convertia algun dia en una amenaça per algun país no seria per culpa d’Alemanya sinó de la Gran Bretanya, i va afegir aquesta frase:

El senyor Roosevelt no ha tingut en compte de que Palestina està ocupada i no per tropes alemanyes, sinó angleses.  

Llavors, el dictador va explicar tots els seus èxits personals que havia aconseguit des de que havia pujat al poder. Fent referència a la Legió Condor, el líder alemany va dir que el poble alemany sabia la valentia que havia mostrat els seus fills en la lluita per la llibertat d’un poble tan noble, i els va lloar quan va dir que havien ajudat a salvar la civilització europea. Aquell discurs, que incitava al bel·licisme, va ser vist per la població alemanya com el manteniment de la pau, no per la preparació de la guerra. Molts alemanys que varen sentir el discurs per la ràdio varen creure que era un dels millors discursos que havia pronunciat.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: