Home // diari // 23 de març de 1939

23 de març de 1939

Dijous:

L’ocupació del territori de Memel:

L’Adolf Hitler va firmar el decret que havien acordat la nit anterior el ministre Joachim von Ribbentrop i el ministre d’Afers Exteriors lituà, Joseph Urbsys, de retornar el territori de Memel al Reich. Aquell mateix dijous les tropes alemanyes varen entrar a Memel. A primera hora de la tarda, des de Swinemünde, Hitler va arribar al port de Memel amb una embarcació de guerra per dirigir-se a la població local alemanya per explicar-los que l’antic territori pertanyent a Prússia Oriental tornava a formar part del Reich. L’endemà tornaria a Berlín.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: